ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Sri Sri Borda














Ο Amarendranath Chakravarty, περισσότερο γνωστός ως Sri Sri Borda,  γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1911 στο Himayetpur του Νομού Pabna της επαρχίας Βεγγάλης.  Ο πατέρας του είχε θεωρηθεί ως προφήτης από οπαδούς του Ίδρυσε την «Satsang» την κοινότητα του εραστή της υπάρξεως του Θεού.Υποστήριξε ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός και ότι κάθε ον είναι το παιδί του.
Ο Amarendranath Chakravarty μεγάλωσε και κληρονόμησε τον πατέρα του. Ήταν ασκητής και άγιος. Αυτός καθοδήγησε την Κίνηση της Satsang σε ένα μεγάλο δρόμο. Ποτέ δεν κυνήγησε την φήμη και πλούτη, υπηρέτησε το λαό ολόψυχα. Ανοιξε τα σχολεία για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης. Ίδρυσε νοσοκομεία όπου προσεφέρετο δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους φτωχούς.
Πέθανε στις 5 Αυγούστου 1994.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 06.12.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Sri Sri Borda
ΑΞΙΑ: Rs 5
ΧΩΡΑ: Ινδία

Πηγή: