ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Υποβρύχια Ζωή














Οι χελώνες είναι αρχαία ζώα που κατοικούν στη γη εδώ και περίπου 220 εκατομμύρια χρόνια. Η Ινδονησία, με 6 από τα 7 είδη θαλάσσιων χελωνών στον κόσμο, παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση αυτού του προστατευόμενου είδους. Η Χελώνα είναι σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω των  ανθρώπινων δραστηριοτήτων που δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον, όπως η παράκτια ανάπτυξη που καταστρέφει τους βιοτόπους της χελώνας, το κυνήγι χελώνας, η κλοπή των αυγών, η τυχαία σύλληψη (παρεμπίπτοντα αλιεύματα) με γαρίδα και την αλιεία τόνου, καθώς και η διάθεση των απορριμμάτων στην παραλία και τη θάλασσα Με τον πολύ αργό ρυθμό αναπαραγωγής της, η χελώνα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ένα μεγάλο πληθυσμό και έτσι ο ρυθμός μείωσης του πληθυσμού της αυξάνει δραματικά.

Στη σειρά που εξέδωσαν τα Ταχυδρομεία της Ινδονησίας, για να ευαισθητοποιηθεί το Κοινό για την διατήρηση αυτού του φυσικού πλούτου, της Γενικής Διεύθυνσης εξέδωσε αυτή τη σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάζει τέσσερα είδη θαλάσσιων χελωνών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 24.10.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Υποβρύχια Ζωή
ΑΞΙΑ: 4 x 1500 Rp
ΧΩΡΑ: Ινδονησία

Πηγή: http://www.posindonesia.co.id/berita_detail.php?id=169