ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010





















Αφότου έξι παιδιά κατέθεσαν ότι στις 25 Ιουνίου 1981 τους εμφανίσθηκε η Παναγία, το Medjugorje έχει γίνει τόπος προσκυνήματος και συμφιλίωσης του ανθρώπου με το Θεό και με τον εαυτό του. Στην ενοριακή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο, ο προστάτη των προσκυνητών, ο εορτασμός της Θείας Ευχαριστίας είναι το επίκεντρο των καθημερινών συγκεντρώσεων και κοινής προσευχή των πιστών, που καλούνται σε προσευχή, νηστεία και προσηλυτισμό από την Βασίλισσα της Ειρήνης.

Στον Λόφο της Εμφάνισης, όπου οι οραματιστές συνάντησαν για πρώτη φορά την Παναγία, προσκυνητές συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν με το ροζάριο. Ο τόπος λατρείας της καρτερικότητας του Χριστού και η ανανέωση της αφοσίωσης προς το δρόμο του Σταυρού, είναι το Όρος του Σταυρού, όπου κατασκευάστηκε από ενορίτες τσιμεντένιος σταυρός οκτώ μέτρων ύψους, σε ανάμνηση των 1900 χρόνων από το θάνατο του Ιησού.

Πολλοί πιστοί που έρχονται από όλο τον κόσμο λαμβάνουν την ποιμαντική φροντίδα των ιερέων, αν και η Εκκλησία δεν έχει διατυπώσει την επίσημη θέση της σχετικά με τις εμφανίσεις στο Medjugorje. Στις αρχές του 2010, συστήθηκε η Διεθνής Διερευνητική Επιτροπή για το Medjugorje που υπάγεται στην Επιτροπή για το Δόγμα της Πίστης. Τα μέλη αυτής της Επιτροπής είναι καρδινάλιοι, επίσκοποι και εμπειρογνώμονες, που θα υποβάλλουν τα αποτελέσματα της έρευνάς των στην Επιτροπή για το Δόγμα της Πίστης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 01.06.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ : Medjugorje 2010
ΑΞΙΑ : 5 x 1 ΒΑΜ
ΧΩΡΑ : Κροατία