ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Γενική Συνέλευση του Matrix Croatica

























Το Matrix Croatica ( Matica Hrvatska ), ένα από τα παλαιότερα πολιτιστικά ιδρύματα της Κροατίας, και έχει, όπως και ο φάρος, τον κορυφαίο ρόλο στην διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, του πολιτισμού και της γλώσσας της Κροατίας. Μετά από πρόταση του Κόμητος Γιάνκο Ντράσκοβιτς, ιδρύθηκε το 1842 στο Ζάγκρεμπ το Matrix Illyrian. Το 1874 υπό την προεδρία του Ιβάν Kukuljevic Sakcinski, το όνομα Matrix Illyrian άλλαξε σε Matrix Croatica.

Σήμερα το Matrix Croatica είναι ο μεγαλύτερος εκδότης βιβλίων και περιοδικών στην Κροατία, κάθε χρόνο εκδίδει περισσότερα από εκατό βιβλία στην έδρα και τα περιφερειακά γραφεία του. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη σειρά «Οι αιώνες της κροατικής λογοτεχνίας» ( Stoljeća Hrvatske književnosti ) στην οποία, μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί περίπου εβδομήντα τίτλοι. Στην έδρα του εκδίδει εφημερίδες για τη λογοτεχνία, την τέχνη και την επιστήμη, το λογοτεχνικό και επιστημονικό περιοδικό «Kolo» και «Hrvatska revija». Περίπου εκατό γραφεία του Matrix Croatica είναι φορείς της πολιτιστικής ζωής στις περιοχές τους, υποστηρίζοντας και προσπαθώντας να προσελκύσουν ιδίως τα παιδιά και τους νέους.

Για πρώτη φορά η Γενική Συνέλευση του Matrix Croatica θα πραγματοποιηθεί έξω από τα σύνορα της Κροατίας, στις 19 Ιουνίου, στο Čitluk (Βοσνία & Ερζεγοβίνη) . Με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται η μεγάλη εμπιστοσύνη και τιμή στο Γραφείο του Čitluk, που είναι επίσης ένας φόρος τιμής σε όλα τα Γραφεία του Matrix Croatica στην Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 19.06.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ : Γενική Συνέλευση του Matrix Croatica
ΑΞΙΑ : 1 ΒΑΜ
ΧΩΡΑ : Κροατία