ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μις Κόσμος 2009












Ο πρώτος διαγωνισμός για την "Μις Κόσμος" (αρχικά ήταν ένα φεστιβάλ μπικίνι!!!) έγινε στις 29 Ιουλίου 1951, στο λονδίνο, με νικήτρια την σουηδέζα Kerstin “Kicki” Håkansson.
Ο 59ος διαγωνισμός έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2009 στο Gallagher Convention Centre του Johannesburg. 112 διαγωνιζόμενες απο όλο τον κόσμο έκαναν ρεκόρ συμμετοχής στον διαγωνισμό . Η Kaiane Aldorino,23 χρόνων, απο το Γιβραλτάρ, εστέφθη Μις Κόσμος 2009.

Η Kaiane πέταξε με ιδιωτικό jet στις 17 Δεκεμβρίου απο το Λονδίνο στο Γιβραλτάρ. Στο αεροδρόμιο την υπεδέχθησαν ο Κυβερνήτης, η οικογένειά της και πολλοί φίλοι. Απ'  εκεί η Kaiane παρήλασε στηνMain Street με ανοικτό αμάξι (το ίδιο που χρησιμοποίησαν ο Κάρολος και η Diana όταν επεσκέφθησαν το Γιβραλτάρ προκειμένου να επιβιβασθούν στην Βασιλική Θαλαμηγό Britannia για το ταξείδι του μέλιτος) συνοδευόμενη απο την μπάντα του Βασιλικού Τάγματος του Γιβραλτάρ, και να εμφανισθεί κατόπιν στό μπαλκόνι του Δημαρχείου. Ο εορτασμός έκλεισε με καύση πυροτεχνημάτων στο λιμάνι του Γιβραλτάρ.  
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 30.06.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Μις Κόσμος 2009
ΑΞΙΑ: £2
ΧΩΡΑ: Γιβραλταρ