ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Προσχώρηση στο ευρώ


























Από της 1ης Ιανουαρίου 2002, ένα κοινό νόμισμα, το ευρώ, εισήχθη σε δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και έτσι μάθαμε όλοι "τί εστί βερύκοκκο".....). Από το 1999 υπήρχε δυνατότης πραγματοποιήσεως τραπεζικών εμβασμάτων, αλλά τα επτά τραπεζογραμμάτια και τα οκτώ κέρματα άρχισαν να χρησιμοποιούνται τρία χρόνια αργότερα. Η αξία σε ευρώ εμφανίστηκε στα γραμματόσημα της Εσθονίας παράλληλα με την κορώνα, για πρώτη φορά το 1999, όταν είχε εκδοθεί το γραμματόσημο αφιερωμένο στην 50η επέτειο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά την περίοδο 2006 - 2010 η αξία στα γραμματόσημα ενεφανίζετο και στα δύο νομίσματα, σε κορώνες και ευρώ.
Το γραμματόσημο εκδόθηκε για να σηματοδοτήσει τη μετάβαση της Εσθονίας στο ευρώ και είναι το πρώτο γραμματόσημο με ονομαστική αξία τη συμβολική αξία του € 1. Γραμματόσημα με την ονομαστική αξία σε κορώνες θα ισχύουν ως ταχυδρομικά τέλη μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2013. Γραμματόσημα με την ονομαστική αξία στα δύο νομίσματα θα ισχύουν ως ταχυδρομικά τέλη επ 'αόριστον.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 01.01.2011
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Προσχώρηση στο ευρώ
ΑΞΙΑ: € 1,00
ΧΩΡΑ: Εσθονία

Πηγή: http://www.post.ee/index.php?id=1946&prod_id=8128