ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Κλασική Τηλεόραση γιά Παιδιά: Η μεγαλοφυία του Gerry Anderson





















Το 1961 το δίκτυο ITV μεταδίδει ένα επαναστατικό νέο κουκλοθέατρο που ονομάζεται Supercar. Απογοητευμένος από την πρωτόγονη τεχνολογία των προηγούμενων παραστάσεων μαριονέτας, ο παραγωγός Gerry Anderson είχε επινοήσει ένα νέο είδος κινήσεως που ονομάζεται Supermarionation. Με αυτό  εμφανίζονται πολύ πιο προηγμένες τεχνικές μαριονέτες που ήταν σε θέση να κινούν τα χείλη σε συγχρονισμό με τον διάλογο, ενώ το πρόβλημα της μετακίνησης λύθηκε με το να θέσει απλώς τους χαρακτήρες σε οχήματα για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης. 
Σε συνδυασμό με μια γρήγορη κίνηση επιστημονικής φαντασίας, πλοκή και πολλά ειδικά εφέ, η τηλεοπτική σειρά είχε άμεση επιτυχία και απογείωσε την καριέρα του Anderson. Ο Anderson προχώρησε στην παραγωγή ακόμη πέντε τηλεοπτικών σειρών Supermarionation κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε πριν από τη μετάβαση στα τηλεοπτικά προγράμματα με ζωντανή δράση, τα UFO, The Protectors και Space 1999.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 11.01.2011
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Κλασική Τηλεόραση γιά Παιδιά: Η μεγαλοφυία του Gerry Anderson
ΑΞΙΑ: 4 x 1st Class, 2 x 97p
ΧΩΡΑ: Ηνωμένο Βασίλειο

Πηγή: http://goo.gl/5xU1W