ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Caspar David Friedrich - Περιπλανώμενος πάνω από τη θάλασσα της ομίχλης














Ο Caspar David Friedrich (5 Σεπτεμβρίου 1774 - 7 Μαΐου 1840) ήταν γερμανός ρωμαντικός ζωγράφος τοπείων του 19ου αιώνα.Η εικόνα στο γραμματόσημο εκφράζει ακριβώς τι σημαίνει ρομαντικό τοπιογραφία: η θέα στο βάθος, τo άπειρo και ένας μοναχικός άνδρας.
 Είναι πιό γνωστός για την περίοδο του μέσα σε αλληγορικά τοπία τα οποία συνήθως διαθέτουν στοιχεία στοχασμού με σχηματισμούς στο νυχτερινό ουρανό, ομίχλες το πρωί, άγονα δέντρα ή γοτθικά ερείπια. Περισσότερες πληροφορίες για τον ζωγράφο στον σύνδεσμο http://en.wikipedia.org/wiki/Caspar_David_Friedrich

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 03.01.2011
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Caspar David Friedrich - Περιπλανώμενος πάνω από τη θάλασσα της ομίχλης
ΑΞΙΑ: € 0,55
ΧΩΡΑ: Γερμανία

Πηγή: http://goo.gl/k7ayV