ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Λουλούδια














Στο γραμματόσημο εικονίζεται η γνωστή μας "καμπανούλα". Το λουλούδι είναι επίσης γνωστό ως κινεζική Bellflower, και θεωρείται στην Ανατολική Ασία ως ένα βότανο και γαστρονομικός θησαυρός με μεγάλη θεραπευτική δύναμη. Ως εκ τούτου, η θέση του στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική είναι πολύ σημαντική. Με την επωνυμία "Platycodi radix" συνιστά την ρίζα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό για τη βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές ασθένειες, στην αμυγδαλίτιδα, γαστρίτιδα, έλκος στομάχου, διάρροια και τη μείωση της χοληστερόλης.
Το 1773 μετεφέρθη από την Ιαπωνία στο Βοτανικό Κήπο της Βιέννης και από εκεί το 1812 στο Βοτανικό Κήπο του Βερολίνου.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 03.01.2011
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Λουλούδια
ΑΞΙΑ: € 0,75
ΧΩΡΑ: Γερμανία

Πηγή: http://goo.gl/OBYyl