ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

200 χρόνια από τη γέννηση του χειρουργύ N.I. Pirogov (1810-1881)

















Τα ταχυδρομεία της Ρωσσίας κυκλοφορούν το φυλλαράκι αυτό με την ευκαιρία των 200 χρόνων Πό την γέννηση του Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) του μεγάλου Ρώσσου επιστήμονα, γιατρού, εκπαιδευτικού, ιδρυτή της χειρουργικής στο πεδίο της μάχης, και ανατομική πειραματική εξέλιξη της χειρουργικής, ένα δημόσιο πρόσωπο, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Πόλεως του Αγίου Πέτρου (Αγίας Πετρούπολης κατά τους αγράμματους…!!!)
Ο Nikolai Ivanovich έθεσε τα θεμέλια της χειρουργικής επέμβασης, εισήγαγε μια σειρά νέων ιατρικών τεχνικών και μεθόδων σε χειρουργικές επεμβάσεις.Έγινε ο πρώτος χειρουργός στην ιστορία της ανθρωπότητας που χρησιμοποίησε αναισθησία στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της εγχειρήσεως. Είναι επίσης ο συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων περί τις χειρουργικές επεμβάσεις και την ανατομία, συμπεριλαμβανομένου του άτλαντα τοπογραφικής ανατομίας (1851-1854), που έχει παγκόσμια αναγνώριση.
Το φυλλαράκι δείχνει ένα μονόχρωμο πορτραίτο του N.I. Pirogov και τη σκηνή της περίθαλψης των τραυματιών σε ένα προσωρινό στρατόπεδο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 25.11.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 200 χρόνια από τη γέννηση του χειρουργύ N.I. Pirogov (1810-1881)
ΑΞΙΑ: 20 r.
ΧΩΡΑ: Ρωσσία