ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα 2010 - Οι οροφογραφίες της Maria-Hilf

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον της περιοχής Mäls στην κοινότητα Balzers υπάρχει ένα εκκλησάκι για την προέλευση του οποίου λίγα είναι γνωστά, αν και εκθειάζεται σε πολλά ποιήματα και χρησιμοποιείται ως ένα δημοφιλές εκκλησάκι για γάμους.
 Ένας μύθος λέει για ένα δράκο που έκανε δύσκολη την ζωή των απόρων κατοίκων της Mäls. Στην απελπισία τους οι αγρότες υποσχέθηκαν να κτίσουν ένα εκκλησάκι στην Παναγία αν θα τους απαλλάξει από τον δράκο. Μια άλλη παράδοση αναφέρεται στη μάχη που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 1289 μεταξύ του Friedrich von Montfort, Επισκόπου του Chur, και του εξαδέλφου του, κόμητος Hugo von Werdenberg. Τότε θεωρείται οτι έγινε η θεμελίωση.
Το πρώτο οικοδόμημα χτίστηκε το 1690, όταν το εκκλησάκι Maria-Hilf είχε γίνει ένας δημοφιλής τόπος προσκυνήματος. Το κτίριο αυτό ακολούθησαν άλλα το 1720, 1842/46 και 1895. Στο εκκλησάκι δόθηκε η σημερινή του μορφή με την εκτεταμένη ανακαίνιση του 1945. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παρεκκλησίου είναι οι τρεις μεγάλων διαστάσεων πίνακες στην οροφή, των οποίων η πατρότητα είναι επίσης άγνωστη. Οι πίνακες με τα ρουστίκ στοιχεία τους, θεωρούνται ως έργα των μέσων  του 19ου αιώνα, όταν κτίστηκε μια νέα στέγη. Οι οροφογραφίες ανακαινίστηκαν το 1945 και ανανεώθηκαν το 1977. Τα θέματα των τριών φρέσκο είναι ο Ευαγγελισμός, Επίσκεψη της Υπεραγίας Θεοτόκου, και Υπαπαντή.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 15.11.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ:  Χριστούγεννα 2010 - Οι οροφογραφίες της Maria-Hilf
ΑΞΙΑ: CHF 0,85 - CHF 1,00 - CHF 1,40
ΧΩΡΑ: Λιχτενστάϊν

Πηγή: http://www.philatelie.li/en/product-information/issue-programme/2010/christmas-2010-maria-hilf-ceiling-frescos.html