ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ωκεανία







Αν και το 1948 η αεροπορική υπηρεσία μεταξύ Ταϊτής και Μητροπολίτικής Γαλλίας δεν έχει καθιερωθεί ακόμη πλήρως και το απόθεμα των γραμματοσήμων της σειράς «αεροπλάνο» (Ελεύθερη Γαλλία) δεν είχαν εξαντληθεί, η Ταχυδρομική Υπηρεσία της Ωκεανίας αποφάσισε να εκδώσει τρία γραμματόσημα που προορίζονται για τις μεταφορές μέσω του αεροπορικού ταχυδρομείου.

Οι χαράκτες Gandon και Piel έφτιαξαν αυτά τα γραμματόσημα, χρησιμοποιώντας την τεχνική της χαλκογραφίας, των οποίων τα θέματα ήταν σύμφωνες με τις μεγάλες σειρές “Post”. Aπεικονίζονται τοπεία της Moorea και Maupiti, δύο νησιών του αρχιπελάγους.

Με την ευκαιρία του Φθινοπωρινού Σαλονιού (Salon d’automne) στο Παρίσι, αυτά τα μικρά θαύματα, γεμάτα νοσταλγία, αναπαράγονται σήμερα, από τον L. Dartois και εκ νέου χαραγμένα από τον A . Lavergne, ως γραμματόσημα σε γραμματόσημα με τιμές που αναπροσαρμόζονται στις σημερινές αξίες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 04.11.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Ωκεανία
ΑΞΙΑ: 70 F CFP  (0,58 €) - 100  F CFP  (0,83 €)  - 140 F CFP (1,17 €)
ΧΩΡΑ: Γαλλική Πολυνησία