ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μουσείο Τέχνης του Λιχτενστάϊν: Arte Povera









H «Arte Povera" (η "τέχνη με απλά μέσα"), είναι ένα κίνημα μεταξύ των εικαστικών καλλιτεχνών από τη Ρώμη και τη βόρεια Ιταλία που δημιουργήθηκε κατά το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του 1960. Η πιο σημαντική δημόσια συλλογή έργων από καλλιτέχνες της Arte Povera βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης του Λίχτενσταϊν.
Μεταξύ των πιο γνωστών καλλιτεχνών της Arte Povera, που προσπάθησαν να μειώσει την απόσταση ανάμεσα στο έργο και τον θεατή, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τέχνης και ζωής και να διευρύνει την αντίληψη των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας ως αντικείμενα τέχνης υλικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης που γενικά θεωρούνται άνευ αξίας, είναι οι Alighiero Boetti (1940-1994), Marisa Merz (1931) και ο «δικός μας» Γιάννης Κουνέλλης (1936).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 15.11.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ:  Σήματα του Λιχνεστάϊν - Σειρά ΙΙΙ
ΑΞΙΑ: CHF 1,00 - CHF 2,20 - CHF 3,60
ΧΩΡΑ: Λιχτενστάϊν


Πηγή: http://www.philatelie.li/en/product-information/issue-programme/2010/liechtenstein-museum-of-art-arte-povera.html