ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

200 χρόνια κονσερβοποιίας














Ο Nicolas Appert έδωσε το όνομά του στην εφεύρεσή του: l' appertisation (κονσερβοποίηση). Το 1795, ο γάλλος σεφ ζαχαροπλαστικής ανακάλυψε μια επαναστατική μέθοδο διατήρησης τροφίμων, κλείνοντάς τα σε ερμητικά σφραγισμένους περιέκτες (γυάλινα μπουκάλια και κουτιά, στη συνέχεια λευκοσιδηρά δοχεία). Το 1802 οAppert ίδρυσε στο Massy το πρώτο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στον κόσμο. Το 1810 απεποιήθη το δικαίωμα εγγραφής διπλώματος ευρεσιτεχνίας και δημοσιοποίησε την εφεύρεσή του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 01.07.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 200 χρόνια κονσερβοποιίας
ΑΞΙΑ: € 0,95
ΧΩΡΑ: Μονακό