ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

600η Επέτειος της Νίκης στη μάχη του Grunwald























Ιστορική αναφορά: Η μάχη του Grunwald ήταν η αποφασιστική μάχη του Μεγάλου Πολέμου 1409-1411 μεταξύ του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας και του Βασιλείου της Πολωνίας κατά των Τευτόνων Ιπποτών . Έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου 1410 κοντά στο Grunwald και Tannenberg στην περιοχή του Τάγματος (τώρα επαρχία της Πολωνίας). Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία του Μεγάλου Δούκα Vytaut και του βασιλέως Jogaila νίκησαν τον τεράστιο στρατό του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών. Η μάχη του Grunwald ήταν μία από τις μεγαλύτερες μάχες στη μεσαιωνική Ευρώπη .

Η Λευκορωσία ήταν μέρος του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας εκείνη την εποχή. Ο στρατός της συνέβαλε αποφασιστικά στην νίκη η οποία κερδίθηκε με βαρειές θυσίες. Το 1960, οι πολωνικές αρχές ανήγειραν ένα μνημείο στο πρώην πεδίο της μάχης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 15.07.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 600η Επέτειος της Νίκης στη μάχη του Grunwald
ΑΞΙΑ: 1500 BYR
ΧΩΡΑ: Λευκορωσία

Πηγή: http://belpost.by/eng/stamps/stamp-catalogue/2010/18-2010-07-07-eng/