ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Θαλασσοβάτες και Θυελλοπόροι

















Οι ωκεανοί που περιβάλλουν τις Νήσους Falkland είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε Θαλασσοβάτες και Θυελλοπόρους (Procellaridae), που είναι από τις πιο επιτυχημένες των οικογενειών όλων των πουλιών στον κόσμο. Η λέξη Procellaridae προέρχεται από τη λατινική λέξη procella (βίαιη αιολική ενέργεια) και idae (ιδέα) . Και τα 80 είδη αυτής της οικογένειας είναι πλασμένα για να πετούν στον αέρα και τείνουν να είναι περισσότερο συγκεντρωμένα σε ανεμοδαρμένα γεωγραφικά πλάτη. Αυτή η έκδοση παρουσιάζει τα τέσσερα μεγαλύτερα Procellarids που είναι γνωστά και αναπαράγονται στα νησιά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 08.07.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Θαλασσοβάτες και Θυελλοπόροι
ΑΞΙΑ: 27p, 70p, 95p, £4,15
ΧΩΡΑ: Falklands