ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

600η επέτειος της μάχης του Grunwald

























Η μάχη του Grunwald ήταν μία αποφασιστική μάχη του Μεγάλου Πολέμου (1409-1411) με αντιπάλους τον στρατό του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας και του Βασιλείου της Πολωνίας, εναντίον του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών. Η μάχη, στην οποία νικήθηκε το Τευτονικό Τάγμα, έγινε στις 15 Ιουλίου 1410 κοντά στο Grunwald και Tannenberg στην περιοχή του Τάγματος, που τώρα είναι επαρχία της Πολωνίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 15.07.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 600η επέτειος της μάχης του Grunwald
ΑΞΙΑ: PLN 8,30
ΧΩΡΑ: Poland

(Θυμάμαι πρίν 50 χρόνια, πιτσιρικάς, μάζευα το χαρτζιλίκι μου και αγόραζα γραμματόσημα από τον κυρ-Βασίλη τον Σπυρόπουλο, Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου γωνία. Ακόμα θαυμάζω το Πολωνέζικο γραμματόσημο, αναμνηστικό της μάχης του Grunwald: ένα τεράστιο, για τα μάτια μου, γραμματόσημο – απολαύστε το)