ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ισπανικοί Βιότοποι







Τα Ισπανικά ταχυδρομεία εξέδωσαν 3 γραμματόσημα για τρείς βιοτόπους της Ισπανίας, με διαφορετικά ορογραφικά χαρακτηριστικά και οικοσυστήματα.

Το Parque Nacional de Picos de Europa εκτείνεται στις αυτόνομες περιοχές Asturias, Cantabria και Castilla y León καλύπτοντας μια έκταση 64.660 εκτάρια. Η περιοχή ανεκυρήχθη Πάρκο το 1995.

Tο Parque Nacional de Monfragüe βρίσκεται στην περιοχή των πόλεων Plasencia και Trujillo (Cáceres) με έκταση 18.000 εκτάρια. Ανεκυρήχθη Πάρκο το 2007.

Μεταξύ των επαρχιών της Granada και της Almería, σπαρμένο με περισσότερα απο 70 χωριά, βρίσκεται το Parque Nacional de Sierra Nevada που καλύπτει έκταση 93.208 εκταρίων. Ανεκυρήχθη Πάρκο το 1999.  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 19.7.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Ισπανικοί Βιότοποι
ΑΞΙΑ: 3 x 0,45 €
ΧΩΡΑ: Ισπανία