ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

150 επέτειος των Burke και Wills






















Η έκδοση γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων απο την εξερευνητική αποστολή των Burke και Wills, την πρώτη που δέσχισε απο βορά πρός νότο την αυστραλιανή ήπειρο.

Στίς 20 Αυγούστου 1860 η αποστολή των Burke και Wills άφησε την Μελβούρνη με προορισμό τον Κόλπο Carpentaria. Οι εξερευνητές ήλπιζαν οτι θα είναι οι πρώτοι που διασχίζουν την Αυστραλία απο βορά πρός νότο.

Οταν οι εξερευνητές έφθασαν στον Κόλπο, η αποστολή κατέληξε σε τραγωδία. Εξαντλημένοι απο το ταξείδι τους, ήλπιζαν οτι θα συναντήσουν τον William Brahe και οτι θα βρούν βοήθεια και προμήθειες στο Cooper's Creek. Οι προσδοκίες τους κατέρρευσαν οταν έμαθαν οτι ο Brahe είχε φύγει απο το Cooper's Creek ώρες μόλις πρίν την άφιξή των.

Τότε οι Burke, Wills και King ξεκίνησαν για το Mt Hopeless στην Νότιο Αυστραλία. Παρά την προσφορά βοηθείας από τους ντόπιους Αβορίγινες, οι Burke και Wills πέθαναν στο Cooper's Creek τον Ιούνιο του 1861. Μόνος επιζών ο John King, τον οποίο βρήκε μία ομάδα έρευνας και διάσωσης που είχε σταλεί απο την Μελβούρνη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 03.08.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 150 επέτειος των Βurke και Wills
ΑΞΙΑ: 2 x 60c, 2 x $1.20
ΧΩΡΑ: Αυστραλία

Πηγή: http://www.stamps.com.au/shop/stamps/burke-and-wills-150