ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ατμομηχανές και Σταθμοί

































Ιστορική αναφορά : Η επιβατηγός ατμομηχανή κατηγορίας " S " σχεδιάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα , στο εργοστάσιο Sormovskiy στο Nizhniy Novgorod υπό την επίβλεψη του μηχανικού BSMalakhovskiy . Ο χαρακτηρισμός "S" σημαίνει " φυτό Sormovskiy " . Συνολικώς κατασκευάσθησαν 678 μηχανές S class . Ήταν σε ενεργό υπηρεσία στη ρωσική αυτοκρατορία και στη συνέχεια στην ΕΣΣΔ ως τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Στο γραμματόσημο εικονίζεται ο σταθμός " Vilenski » στο Μινσκ , στις αρχές του 20ου αιώνος .

Η εμπορευματική ατμομηχανή κατηγορίας " Sch " κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα . Έχουν κατασκευαστεί 1910 μηχανές αυτής της κατηγορίας . Το 1912 πήραν την ονομασία " Sch " από το όνομα του σχεδιαστή των , καθηγητή NL Schukin . Οι ατμομηχανές κατηγορίας Σχ . χρησιμοποιούντο εντατικά σε σπανίως λειτουργούσες γραμμές , μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Στο γραμματόσημο εικονίζεται ο σταθμός του Mogilyov , στις αρχές του 20ου αιώνος .

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 09.08.20
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ : Ατμομηχανές και Σταθμοί
ΑΞΙΑ : 2 x 1000 BYR
ΧΩΡΑ : Λευκορωσία

Πηγή : http://belpost.by/eng/stamps/stamp-catalogue/2010/25-2010-03-08-eng/