ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τοπεία 2010

























Η τακτική αυτή νέα σειρά συμπληρώνει και επεκτείνει τις υφιστάμενες τακτικές σειρές των Ταχυδρομείων της Νέας Ζηλανδίας. Παρουσιάζονται 5 κλάσεις με τα εξής θέματα:

$1.20 - Mitre Peak , Milford Sound: Διαθέσιμη με γόμα και αυτοκόλλητο, το γραμματόσημο απεικονίζει το Mitre Peak, που ορθώνεται σχεδόν 1700 μέτρα πάνω από τα νερά του Milford Sound στο νότιο -δυτικό South Island. Η ονομασία « Mitre Peak » πιθανότατα εδόθη από το πλήρωμα του HMS «Αχέρων» το 1851 γιατί, όταν αυτό παρατηρείται από τα νότια, μοιάζει με μίτρα επισκόπου.

$1.90 - Queenstown: Περιτριγυρισμένη από τις μαγευτικές Νότιες Άλπεις και κουρνιασμένη στις ακτές της πεντακάθαρης λίμνη Wakatipu, η Queenstown έχει εδραίωσει τη θέση της ως η κορυφαίο λίμνη της Νέας Ζηλανδίας και το θέρετρο των Άλπεων. Τουριστικές δραστηριότητες σε αυτή περιλαμβάνουν μια κρουαζιέρα με το TSS Earnslaw - ένα 98χρονο ατμόπλοιο αντίκα, το μόνο εναπομείναν ατμόπλοιο που στο νότιο ημισφαίριο που κινείται με άνθρακα. Αυτό το γραμματόσημο είναι διαθέσιμο με γόμα και αυτοκόλλητη μορφή.

$2.40 - Λίμνη Rotorua: Με 79,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα , η λίμνη Rotorua είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στο North Island. Κοντά στο κέντρο της είναι το νησί Mokoia. Το νησί, που ανήκει σε ιδιώτες Μαορί και διοικείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος, αποτελεί καταφύγιο για μερικά από τα σπάνια είδη πουλιών της Νέας Ζηλανδίας, περιλαμβανομένων των kokako, kiwi και άλλων απειλουμένων με εξαφάνιση ειδών.
$2.90 – Kaikoura: Η πόλη της Kaikoura είναι φωλιασμένη ανάμεσα στα μεγαλοπρεπή όρη Seaward Kaikoura και τον απέραντο Ειρηνικό Ωκεανό, στήν άγρια ανατολική ακτή του South Island. Η εντυπωσιακά όμορφη τοποθεσία και η εγγύτητά της προς την υπεράκτια Τάφρο Hikurangi  έχουν συντελέσει ώστε να αναπτυχθεί ως μια δημοφιλής τοποθεσία οικοτουρισμού, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ενιάλιων δραστηριοτήτων όπως η παρακολούθηση φαλαινών και το κολύμπι των δελφινιών .

$3.40 – Christchurch: Συχνά αναφέρεται ως « Garden City ». Είναι η μεγαλύτερη πόλη του South Island. Εκτός απο επιχειρηματικό κέντρο, είναι και ένας ζωντανός τόπος για τις τέχνες, την διασκέδαση και ψώνια, καθώς και για τους κήπους και ανοιχτούς χώρους της για τους οποίους είναι διεθνώς γνωστή. Πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν το πέρασμα στον ποταμό Avon - όνομα που εδόθη το 1848 από τον John Deans, εις ανάμνησιν του ποταμού Avon στη Σκωτία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 04.08.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Τοπεία 2010
ΑΞΙΑ: $1.20, $1.90, $2.40, $2.90, $3.40
ΧΩΡΑ: Νέα Ζηλανδία

Πηγή: http://stamps.nzpost.co.nz/Cultures/en-NZ/Stamps/NewZealandCurrentIssues/2010ScenicDefinitives/IssueInformation.htm