ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πίνακες σύγχρονης ζωγραφικής της Ταϊβάν









Το Chunghwa Post έχει εκδώσει τέσσερις σειρές γραμματοσήμων με έργα σύγχρονης ζωγραφικής της Ταϊβάν, προκειμένου να παρουσιάσει τα έργα νεωτέρων ζωγράφων της Ταϊβάν. Τώρα τα Ταχυδρομεία συνεχίζουν με δύο γραμματόσημα με έργα από τη συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Ταϊπέι, με θέματα "Αλσύλλιο Μπαμπού νωρίς το καλοκαίρι" και "Αχλαδιά σε πέργκολα". Η "γέφυρα" μεταξύ των δύο γραμματοσήμων φέρει την επιγραφή "Ημέρα Φιλοτελισμού 2010" στην κινεζική γλώσσα και την εικόνα ενός μεγεθυντικού φακού.

Αλσύλλιο Μπαμπού νωρίς το καλοκαίρι ( NT $ 5) : Tsai Yun-yan ( 1908-1977 ) αρχικά ονομάστηκε Tsai Yung. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από ζωντανά χρώματα και εξαιρετικά λεπτομερείς συνθέσεις. Το "Αλσύλλιο Μπαμπού νωρίς το καλοκαίρι" απεικονίζει το πλούσιο τοπίο ενός άλσους μπαμπού όπου τα στρώματα του μπαμπού επικαλύπτονται από το φύλλωμα του αυτιού ενός γιγαντιαίου ελέφαντα και από μία μουσμουλιά. Ένα πουλάκι κουρνιασμένο σε ένα κλαδί του δέντρου δημιουργεί μια μεγαλύτερη αίσθηση ζωντάνιας στο έργο. Η όμορφη σύνθεση, με την πλούσια λεπτομέρεια και τα πλούσια αλλά καλόγουστα χρώματα, θαμπώνει το μάτι. Ο Tsai παρουσιάζει ρωμαλέο έλεγχο της γραμμής ενώ τα περιγράμματα των αντικειμένων είναι σαφή και ακριβή. Αν και σύνθετο, το έργο δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση της τάξης.

Αχλαδιά σε πέργκολα ( NT $ 25): Lu Yun - Sheng ( 1913-1968 ), γνωστός και ως Lu Yun-you, μαθητής του Lin Yu-shan . Τα έργα του έχουν επιλεγεί για την Έκθεση Καλών Τεχνών της Ταϊβάν και την Έκθεση Ζωγραφικής του Αντιβασιλέως της Ταϊβάν επτά φορές. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τρία συνεχή έτη, στην πέμπτη, έκτη και έβδομη Έκθεση Καλών Τεχνών των Επαρχιών της Ταϊβάν. Στο έργο απεικονίζεται μια αχλαδιά σε πλήρη άνθηση και φορτωμένη με φρούτα . Η ρεαλιστική σύνθεση είναι απλή και πολύ ζωντανή με μια παλέτα χρωμάτων που είναι πληθωρική χωρίς να είναι έντονη. Η σύνθεση διαθέτει τόσο μεγαλόψυχο αέρα, καθώς και ένα λεπτή ευαισθησία. Κατά την όγδοη Έκθεση Καλών Τεχνών της Ταϊβάν, το έργο τιμήθηκε με Ειδικό Βραβείο και το Βραβείο Καλών Τεχνών της Ταϊβάν.
Επιλογής και την Ταϊβάν Fine Art Exhibition Prize .

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 09.08.20
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Ορχιδέες
ΑΞΙΑ: NT$5.00, NT$25.00
ΧΩΡΑ: Taiwan

Πηγή: http://www.post.gov.tw/post/index.jsp