ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Joe Petrosino











O Giuseppe " Joe " Petrosino ( 30 Αυγούστου 1860 - 12 Μαρτίου 1909) ήταν αξιωματικός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρωτοπόρος στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος . Οι διάφορες τεχνικές που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, εξακολουθούν να εφαρμόζονται από διάφορες υπηρεσίες καταπολέμησης του εγκλήματος.

Γόνος Ιταλικής οικογένειας, πήγε στην Ν. Υόρκη, στον παππού του. Όταν όμως ο παππούς του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, τον ανέλαβε ένας Ιρλανδός δικαστής, μέχριν να έλθουν συγγενείς του από την Ιταλία στις ΗΠΑ.

Στις 19 Οκτωβρίου 1883 κατατάσσεται στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και, κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του γίνεται φίλος του Θεοδώρου Ρούζβελτ, ο οποίος ήταν Αστυνομικός Επιθεωρητής. Στις 20 Ιουλίου 1895 ο Ρούζβελτ τον προάγει σε Επιθεωρητή, επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών, τον πρώτο Ιταλο-Αμερικανό επικεφαλής αυτού του τμήματος.

Το απόγειο της καριέρας του ήρθε το Δεκέμβριο 1908, όταν προήχθη σε υπολοχαγό και τοποθετείται επικεφαλής του Ιταλικού Αποσπάσματος, ενός Σώματος αποτελουμένου από την ελίτ των Ιταλο-Αμερικανών ντετέκτιβ, που δημιουργήθηκε ειδικά για να ασχοληθεί με τις εγκληματικές δραστηριότητες οργανώσεων, όπως η Μαφία, την οποία ο Petrosino είδε ως ντροπή για τους ευπρεπείς Ιταλούς.

Ο Petrosino δολοφονήθηκε στις 12 Μαρτίου 1909 στο Παλέρμο, όπου είχε πάει για υπηρεσιακούς λόγους. Την κηδεία του, που έγινε στις 12 Απριλίου στην Νέα Υόρκη, παρηκολούθησαν 250.000 άτομα.

(πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Petrosino)

Το γραμματόσημο, στο οποίο εικονίζονται ο Joe Petrosino, το άγαλμα της Ελευθερίας και η γέφυρα του Μπρούκλιν, κυκλοφορεί με την ευκαιρία των150 χρόνων απο την γέννησή του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 30.08.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Joe Petrosino
ΑΞΙΑ: € 0,85
ΧΩΡΑ: Ιταλία

Πηγή: http://e-filatelia.poste.it/showSchedaProdotto.asp?id_prodotto=14620&id_categoria_prodotto=281&id_catalogo_prodotto=1321&lingua=english