ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ιστορικές σόμπες: Art Nouveau & Art Deco












Με τον όρο Art Nouveau, αναφερόμαστε στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Ως κίνημα η Αρ Νουβό δεν διέθετε μεγάλη ομοιογένεια, εκδηλώθηκε και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς της διακοσμητικής τέχνης, τζάμια-πλακάκια σόμπες συμπεριλαμβανόμενες. 
Art Deco είναι ένας εκλεκτικός καλλιτεχνικός σχεδιασμός και στιλ που έχει τις ρίζες του στο Παρίσι των αρχών του 20ου αιώνα.  Η Art Deco επηρέασε όλους τους τομείς του σχεδιασμού σε όλη τη δεκαετία του 1920 και του 1930, συμπεριλαμβανομένων της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού. Εκείνη την εποχή, αυτό το ύφος θεωρήθηκε ως κομψό, γοητευτικός, λειτουργικό και μοντέρνο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 20.10.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Ιστορικές σόμπες: Art Nouveau
ΑΞΙΑ: 10 και 20 CZK
ΧΩΡΑ: Τσεχία

Πηγη:
http://www.cpost.cz/en/filatelie/znamky-a-celiny/crafts---historical-stoves:-art-nouveau-id31512/
http://www.cpost.cz/en/filatelie/znamky-a-celiny/crafts---historical-stoves:-art-deco-id31514/