ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Νήσος Macquarie





















Η υποανταρκτική νήσος Macquarie, βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Τασμανίας, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Τασμανίας και Ανταρκτικής. Περιοχή χαρακτηρισμένη ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και διαχειριζόμενη ως φυσικό καταφύγιο από την κυβέρνηση της Τασμανίας, είναι ένας σημαντικός μετεωρολογικός σταθμός που διοικείται από την αυστραλιανή κυβέρνηση. Θαλάσσια άγρια ζωή κάνει την νήσο Macquarie ένα από τα πιο αξιόλογα μέρη στη Γη.
Κάθε άνοιξη και το καλοκαίρι, εκατομμύρια θαλάσσια ζώα βγαίνουν στην ακτή για να ζευγαρώσουν, να γεννήσουν τα μικρά τους και να αλλάξουν τρίχωμα ή πτέρωμα. Δεν υπάρχουν αυτοχθόνα θηλαστικά στο νησί, με τους θαλάσσιους ελέφαντες και τις φώκιες να είναι οι μόνοι «εκπρόσωποι» των θηλαστικών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 26.10.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Νήσος Macquarie
ΑΞΙΑ: 2 x 60c, 2 x $1,20
ΧΩΡΑ: ΑΑΤ