ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Προστασία της Φύσης









Στα γραμματόσημα εικονίζονται τα φυτά Primula Auricula και Daphne Arbuscula.
Υπάρχουν περίπου 400 είδη του γένους Primula με ανθοφορία την άνοιξη. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην επιστημονική όνομα του γένους - Primula, που στα λατινικά σημαίνει νωρίς, ή την πρώτη. Το φυτό απαντάται σε βάλτους και υγρότοπους, καθώς και στις αλπικές περιοχές. Υπάρχουν επτά είδη αυτού του γένους στη Σλοβακία.
Το γένος Δάφνη περιλαμβάνει περίπου 50 είδη που βρίσκονται στην Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική και την υποτροπική ζώνη της Ασίας. Υπάρχουν τρία είδη αυτού του γένους στη Σλοβακία. Το πιο πολύτιμο από αυτά είναι η Δάφνη arbuscula. Αυτό το ενδημικό είδος, είναι συνδεδεμένο με την οροσειρά της πεδιάδας Muránska στα Δυτικά Καρπάθια και δεν βρίσκεται πουθενά αλλού στον κόσμο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 15.10.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Προστασία της Φύσης
ΑΞΙΑ: 2 x € 0,80
ΧΩΡΑ: Σλοβακία

Πηγή: http://www.pofis.sk/index.php?id=2439&prod=6061