ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αγιοποίηση της Mary MacKillop

 










 

Τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν γραμματόσημο με την ευκαιρία της ανακήρυξης της πρώτης αγίας της Αυστραλίας, της Mary MacKillop. Μετά την ανακήρυξη της, η Mary MacKillop θα είναι επίσημα γνωστή ως Αγία Μαρία του Σταυρού (MacKillop).
H Mary MacKillop γεννήθηκε το 1842 στο Fitzroy της Μελβούρνη από Σκώτους  γονείς. Από νεαρή ηλικία η Μαίρη ήθελε να γίνει καλόγρια. Σε ηλικία μόλις 24 ετών ίδρυσε το Σχολείο των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Ιερής Καρδιάς στη Νότια Αυστραλία και δεσμεύτηκε να αφιερώσει τη ζωή της για την εκπαίδευση των φτωχών παιδιών.
Τον Φεβρουάριο του 2010, ο Πάπας Βενέδικτος XVI, ανακοίνωσε ότι τελετή αγιοποίηση της θα λάβει χώρα στο Βατικανό στις 17 Οκτωβρίου του 2010.

ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Αγιοποίηση της Mary MacKillop
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 18.10.2010
ΑΞΙΑ: 60c
ΧΩΡΑ: Αυσταλία