ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

100 χρόνια του Σανατόριου Vífilsstaðir










Το 1906 δημιουργήθηκε μια επιτροπή με σκοπό την εξάλειψη της φυματίωσης στην Ισλανδία. Η Εταιρεία του Σανατόριου ιδρύθηκε το ίδιο έτος και συγκεντρώθηκαν κεφάλαια για την κατασκευή του σανατόριου Vífilsstaðir. Το σανατόριο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Rögnvaldur Ólafsson, έναν από τους ιδρυτές του Ισλανδικού Συλλόγου Μηχανικών. Το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε και άνοιξε για το κοινό στις 5 Σεπτεμβρίου του 1910. Πρώτος Διευθυντής ήταν ο Δρ Sigurdur Magnusson. Κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί 80 ασθενείς, το σανατόριο το 1922 φιλοξενούσε ημερησίως κατά μέσο όρο 130 ασθενείς. Εκτιμάται ότι το 20% του συνόλου των θανάτων στην Ισλανδία στην δεκαετία του 1930 θα μπορούσε να αποδοθεί στη φυματίωση. Το Vífilsstaðir παρέμεινε ένα σανατόριο φυματίωσης μέχρι το 1970.  Το νοσοκομείο είναι τώρα ένα μέρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Landspitali. Το 2003 υπογράφηκε μια σύμβαση μεταξύ του Οίκου Ευγηρίας Hrafnista και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δημιουργία ενός γηροκομείου στο Vifilsstaðir.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 16.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ:  100 χρόνια του Σανατόριου Vífilsstaðir
ΑΞΙΑ: 90 ISK
ΧΩΡΑ: Ισλανδία

Πηγή: https://www.postur.is/cgi-bin/hsrun.exe/Distributed/Postphil/Postphil.htx;start=DetectLanguage?Language=LANG_English