ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ημέρα του Γραμματοσήμου - Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας











Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακήρυξε το 2010 ως το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας . Το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας αποσκοπεί να συμβάλει στην συνειδητοποίηση της σημασίας της βιοποικιλότητας και την ενθάρρυνση της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας τοπικών κοινοτήτων από τις καταστροφές που προκαλούνται από την έλλειψη νερού, την εξάπλωση ασθενειών, αποτυχία στις καλλιέργειες και απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου. Σχεδόν όλα τα οικοσυστήματα του πλανήτη έχουν διαταραχθεί από τον άνθρωπο. Το ένα τέταρτο των αλιευτικών αποθεμάτων του πλανήτη έχει χαθεί από την υπεραλίευση με αποτέλεσμα το κλείσιμο των αλιευτικών πεδίων με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Αλλαγές στη χρήση της γης είναι η συνέπεια της μειωμένης βροχόπτωσης που προκαλεί το σχηματισμό ερήμου και λειψυδρία. Πρέπει να εφαρμοστούν διάφορες νέες και πιο ισχυρές μέθοδοι σε όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης προσπάθειας, ώστε να αναχαιτισθεί η απώλεια της βιοποικιλότητας, και να επιτευχθεί μια πιο δίκαιη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 16.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ:  Ημέρα του Γραμματοσήμου - Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας
ΑΞΙΑ: 180 ISK
ΧΩΡΑ: Ισλανδία

Πηγή: https://www.postur.is/cgi-bin/hsrun.exe/Distributed/Postphil/Postphil.htx;start=DetectLanguage?Language=LANG_English