ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

50ετηρίδα του ΟΠΕΚ














Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών, ή ΟΠΕΚ, είναι μια διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε στη Βαγδάτη, ακριβώς 50 χρόνια πριν, το Σεπτέμβριο του 1960. Από το 1965, τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού έχουν μεταφερθεί στη Βιέννη. Τα αρχικά μέλη ήταν το Ιράν, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Βενεζουέλα ενω μεταγενέστερα προσετέθησαν επτά ακόμη χώρες ( Λιβύη, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αγκόλα, Αλγερία και Νιγηρία ). Επιπλέον, ο Ισημερινός ήταν μέλος 1973 - 1992 και η Γκαμπόν 1975 - 1992. Τον Νοέμβριο του 2007, ο Ισημερινός επέστρεψε στη διοργάνωση μετά από διακοπή 15 χρόνων, και η Ινδονησία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2009.

Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ αντιπροσωπεύουν από κοινού περίπου το 40 % της παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο και κατέχει περίπου τα τρία τέταρτα των αποθεμάτων πετρελαίου παγκοσμίως.

Στις 17 Μαρτίου 2010, το νέο κτίριο του ΟΠΕΚ στη Βιέννη (γωνία Wipplingerstrasse - Helferstorferstrasse στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα), άνοιξε επίσημα κατά την 156η Διάσκεψη. Το κόστος μίσθωσης βαρύνει σε ίσα μερίδια τη Δημοκρατία της Αυστρίας και την πόλη της Βιέννης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 14.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 50ετηρίδα του ΟΠΕΚ
ΑΞΙΑ: € 1,40
ΧΩΡΑ: Αυστρία

Πηγη: http://www.post.at/eshop/philatelieshop/detail.php?prod=210440