ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Shangri-La




















"Shangri-La" είναι ένα φανταστικό μέρος που περιγράφεται στο μυθιστόρημα "Lost Horizon" του 1933,  του βρετανού συγγραφέα James Hilton. Στο βιβλίο, η "Shangri -La" είναι μια μυστική, αρμονική κοιλάδα που βρίσκεται στο δυτικό άκρο των ορέων Kunlun και διοικείται από ένα μοναστήρι βουδιστών. Η "Shangri-La" έχει γίνει συνώνυμο με κάθε επίγειο παράδεισο, αλλά κυρίως ένας μυθική ουτοπία των Ιμαλαΐων - ένας μόνιμα ευτυχισμένος τόπος, απομονωμένος από τον έξω κόσμο .

Τα γραμματόσημα της σειράς έχουν θέματα: "Ναός Xia Wei", "νερό πράσινο και γαλάζιος ουρανός", "Pinghu Emerald" και "Χιονισμένη πόλη". Επίσης κυκλοφορεί και φεγιέ με θέμα "Ηλιοφάνεια".

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 13.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Shangri-La
ΑΞΙΑ: 4 x 1,20 yuan
ΧΩΡΑ: Κίνα

Πηγή: http://www.chinapost.gov.cn/folder6/folder26/2010/09/2010-09-0762184.html