ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Honotua














Το HONOTUA είναι ένα Πολυνησιακό σχέδιο τοποθέτησης υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών. Μετά από μια μακρά διαδικασίας αξιολόγησης και επικύρωσης με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών οργάνων της Γαλλικής Πολυνησίας, μπορεί να θεωρηθεί ως το πιό σημαντικό έργο της δεκαετίας για τη Γαλλική Πολυνησία .

Το όνομα HONOTUA αναφέρεται στη σχέση μεταξύ της Γαλλικής Πολυνησίας και του υπόλοιπου κόσμου, η σπονδυλική στήλη στην οποία συνδέονται όλα τα κανάλια πληροφόρησης. Πράγματι :
• hono σημαίνει σύνδεσμος: η σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, κουλτούρας και πολιτισμών,
• tua σημαίνει βαθιά νερά, αλλά και πλάτη, σπονδυλική στήλη. Εφαρμοζόμενο από τα ταχυδρομεία και τις τηλεπικοινωνίες (τους δημόσιους φορείς εκμετάλλευσης των τηλεπικοινωνιών στη Γαλλική Πολυνησία), το HONOTUA θεσμοθετεί τις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας μεταξύ Ταϊτής και η Χαβάης αφενός, και μεταξύ των νησιών Moorea, Huahine, Raiatea, Bora Bora, και Ταϊτής αφ’ ετέρου.

Το HONOTUA θα επαναπροσδιορίσει τις επικοινωνίες μέσα στη Γαλλική Πολυνησία και θα οδηγήσει τη χώρα προς την κοινωνία των πληροφοριών και της ψηφιακής οικονομίας. Θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένας νέος κόσμος  υπηρεσιών,  προσφέροντας έτσι μια φωτεινή προοπτική στις επερχόμενες γενιές που εκπροσωπούνται στο γραμματόσημο από αυτό το νεαρό αγόρι της Πολυνησίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 15.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Honotua
ΑΞΙΑ: 70 F CFP (0,58 €)
ΧΩΡΑ: Γαλλική Πολυνησία

Πηγή: http://www.tahitiphilatelie.pf/details_timbres.php?id=204&annee=2010