ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτόπιση στο IOM - Ιστορία της Τέχνης















Είναι η πρώτη σειρά με θέμα τα στρατόπεδα εκτοπισμένων στο Isle of Man κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Η πρώτη σειρά, με θέμα «Ιστορία της Τέχνης» αναφέρεται στην τυχαία συνάντηση ευρωπαίων καλλιτεχνών που είχαν εκτοπισθεί στο νησί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωστοί ως «Οι πιο πιστοί εχθρικοί σύμμαχοι της Αυτού Μεγαλειότητας» (His Majestys Most Loyal Enemy Aliens),  αυτοί οι ξένοι υπήκοοι είχαν διαχωριστεί από την κοινωνία και δεν φυλακίστηκαν, και από αυτή τη μοναδική συγκέντρωση ταλέντων σε μια χούφτα τοπικούς ξενώνες προέκυψε μια αξιόλογη σειρά από έργα τέχνης που αποτελεί τη βάση της έκδοσης αυτών των  γραμματοσήμων.
Με τους καλούς φύλακές των, πολλοί καλλιτέχνες και μουσικοί πέρασαν τον καιρό τους και μερικοί από αυτούς έγιναν αργότερα διάσημοι  σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Καλλιτέχνες όπως ο Kurt Schwitters (Γερμανός ζωγράφος), Martin Bloch (ζωγράφος γερμανικής καταγωγής), Ernst Eisenmayer (ζωγράφος αυστριακής καταγωγής) και Hugo Dachinger (εικαστικός, εβραίος αυστριακής καταγωγής) ανέπτυξαν το έργο τους στους ήχους του εκκολαπτόμενου Amedeus Quartet (δημιουργήθηκε από μουσικούς, εβραϊκής καταγωγής, που εξεδιώχθησαν από την Βιέννη μετά το Anschluss του Χίτλερ).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 24.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Εκτόπιση στο IOM - Ιστορία της Τέχνης
ΑΞΙΑ: 35p ,  36p ,  55p ,  67p ,  £ 1,32 ,   £ 1,72
ΧΩΡΑ: Isle of Man


Πηγή: http://www.iompost.com/stamps/FutureIssue.aspx?categoryid=202