ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

150η επέτειος των γενεθλίων της Βασίλισσας Sri Savarindira














Η σειρά εκδίδεται προς τιμήν της Α.Μ. της Βασίλισσας Savang Vadhana που γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1862 και ήταν κόρη του βασιλιά Mongkut και της βασίλισσας Piyamawadee Sripatcharindara Mata.

Ανέπτυξε πολλές δραστηριότητες. Στον τομέα της δημόσιας υγείας, το ενδιαφέρον της για την ιατρική την οδήγησε να δημιουργήσει μια κινητή ιατρική μονάδα. Στην εκπαίδευση, προώθησε την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων και χορήγησε υποτροφίες σε σπουδαστές της Ταϊλάνδης που τους επέτρεψαν να σπουδάσουν ιατρική και νοσηλευτική στο εξωτερικό. Επίσης, ενίσχυσε χρηματικώς τα σχολεία της χώρας .

Καθώς οι δραστηριότητες της βοήθησαν τόσο πολύ τη χώρα και το λαό, το όνομά της τιμήθηκε από την UNESCO.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 10.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 150η επέτειος των γενεθλίων της Βασίλισσας Sri Savarindira
ΑΞΙΑ: 3 Baht x 4
ΧΩΡΑ: Ταϊλάνδη

Πηγή: http://www.thailandpost.co.th/home.php