ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

50ή επέτειος της Iρλανδέζικης Ομοσπονδίας Ατόμων σε Αναπηρικό Καρότσι
























Η Iρλανδέζικη Ομοσπονδία Ατόμων σε Αναπηρικό Καρότσι (IWA) ιδρύθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1960 , όταν μια ομάδα οκτώ ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο συγκεντρώθηκαν στο Pillar Room του Mater Hospital στο Δουβλίνο . Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν, οδηγήθηκαν εκεί για τον ίδιο λόγο: "για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με σωματικές αναπηρίες που ζουν στην Ιρλανδία".

Από την ίδρυσή της , η IWA έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή πολλών βελτιώσεων και αλλαγών στη ζωή των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στην Ιρλανδία. Σήμερα, η IWA παρέχει υπηρεσίες σε εθνικό επίπεδο , συμπεριλαμβανομένων των 57 κέντρων έρευνας και προβολής, υπηρεσίες προσωπικής βοήθειας, υπηρεσίες νεολαίας , υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης, πωλήσεις και ενοικίαση αναπηρικών αμαξιδίων κλπ.

Από το ξεκίνημά της το 1960, η IWA έχει μεγαλώσει σε ένα ζωντανό δίκτυο με 20.000 μέλη και πάνω από 2.000 υπαλλήλου , καθώς και πολλούς αφοσιωμένους εθελοντές. Το ήθος της IWA είναι το ίδιο σήμερα όπως ήταν το 1960 - εστίαση στις ανάγκες του ατόμου και διοικούμενη από τα μέλη της.

Στο γραμματόσημο εμφανίζεται ο Oliver Murphy, ο τελευταίος επιζών της ιδρυτικής ομάδας των οκτώ, μαζί με τον Shane Barker , ένα νεαρό μέλος της IWA. Στον ΦΠΗΚ εικονίζονται μελη της Ιρλανδέζικης Παραολυμπιακής Ομάδας , συμπεριλαμβανομένου του Oliver , που επιβιβάζονται σε πτήση προς Ρώμη τον Σεπτέμβριο του 1960 (φωτογραφία των Irish Times).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 08.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: 50ή επέτειος της Iρλανδέζικης Ομοσπονδίας Ατόμων σε Αναπηρικό Καρότσι
ΑΞΙΑ: € 0.55
ΧΩΡΑ: Ιρλανδία

Πηγή: http://www.irishstamps.ie/shop/p-997-55c-stamp.aspx