ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ.....

Καλωσορίσατε στο blog μας, που αποτελεί συνέχεια των 15νθημέρων ενημερωτικών δελτίων μας, με ειδήσεις κυρίως για τις νέες κυκλοφορίες, εκθέσεις, και links, τα οποία βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει. Και για να ευοδωθεί, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Εκτός από τα σχόλια και την κριτική, που είναι καλοδεχούμενη γιατί μόνο έτσι θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, θέλουμε να γνωρίζουμε το θεματικό πεδίο με το οποίο ασχολείται ο καθένας, ώστε, κάθε φορά που συναντάμε στην διεθνή βιβλιογραφία κάτι σχετικό, να το περιλαμβάνουμε στις σελίδες μας.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Φάροι 2010


Στα πλαίσια της εκδόσεως γραμματοσήμων με θέμα τους Φάρους, κυκλοφορούν έξι γραμματόσημα στα οποία εικονίζονται οι ακόλουθοι: Avilés στην Asturias, Punta Cumplida στη νήσο La Palma, San Cibrao στο Lugo, Punta de La Polacra στην Almeria, Ciutadella στο νησί της Menorca, και Huertas στο Alicante. Τα γραμματόσημα αυτά συγκροτούν ένα minisheet.

Ο φάρος της Avilés, επίσης γνωστός ως San Juan, βρίσκεται στην ανατολική όχθη των εκβολών του Avilés, στο δήμο του San Juan de Nieva. Άρχισε να εργάζεται το 1863 και ηλεκτροδοτήθηκε το 1927. Είναι ένας περικομμένος πύργος που συνδέεται με ένα κτίριο, βρίσκεται σε υψόμετρο 40 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει ύψος 15 μ. και εμβέλεια 20 ναυτικά μίλια.

Ο Φάρος της Punta Cumplida βρίσκεται στο Barlovento, στο βόρειο άκρο της νήσου La Palma. Άρχισε να λειτουργεί την 1η Απριλίου 1867. Πρόκειται για ένα κυλινδρικό πύργο από λαξευτή πέτρα, έχει ύψος 33 μ. και ένα θόλο με 7 μ. διάμετρο.

Ο Φάρος του San Cibrao βρίσκεται στο Cervo, βόρεια της επαρχίας του Lugo. Χτίστηκε το 1864 και αποτελείται από ένα κωνικό πύργο από γρανίτη. Είναι σε υψόμετρο 37 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 8,80 μ. πάνω από το έδαφος. Η εμβέλειά του είναι 9 μίλια και έχει σταθερό λευκό φως. Το 1979 χτίστηκε δίπλα του ένας νέος φάρος 14 μ ύψους, με άσπρες και μαύρες ρίγες, με ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Ο φάρος στην Punta La Polacra στο Níjar (Almería) είναι χτισμένος πάνω στον πύργο γνωστό ως Πύργος των Λύκων, ένα παρατηρητήριο του 18ου αιώνα, που χρησίμευσε ως βάση για το νέο φάρο που χτίστηκε το 1991 και έχει ύψος 14 μ. και εμβέλεια 14 ναυτικά μίλια.

Ο φάρος Ciutadella βρίσκεται στο νησί της Menorca. Πρόκειται για ένα λευκό πύργο με μαύρες ρίγες που συνδέεται με ένα κτίριο. Είναι σε υψόμετρο 21 μ. και έχει 13 μ. ύψος. Η ονομαστική του εμβέλεια είναι 14 ναυτικά μίλια.

Ο φάρος Cabo de Huertas του Alicante λειτουργεί από το 1856 και βρίσκεται μεταξύ των συνοικιών της La Albufereta και Playa de San Juan. Αποτελείται από έναν άσπρο κυκλικό πύργο και τρία επικαλυπτόμενα τμήματα με επιστέγασμα τις συσκευές φωτισμού του φάρου.  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 20.09.2010
ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΙΡΑΣ: Φάροι 2010
ΑΞΙΑ: 6 x 0,64 €
ΧΩΡΑ: Ισπανία

Πηγή: http://www.correos.es/comun/filatelia/2010/0450_10-seleccionaSello.asp?idSello=5092010&idiom=ENG&idiomaWebActual=ES